Info - Jos Leurs

Jos Leurs

KK : kunstkoop regeling mogelijk

Galerie Oocker biedt de mogelijkheid om kunst uit de collectie te verwerven met een gespreide betaling zonder dat u hierover rente betaalt.


Jos Leurs Nederland, als groot natuurliefhebber werd had hij een voorliefde voor landschappen. In het begin de Brabantse, en gedurende een verblijf in Frankrijk ook de Franse landschappen. Maar ook andere onderwerpen inspireren hem. Als colorist kan hij deze op overtuigende manier neerzetten. Het kleurgebruik doet denken aan de impressionisten. Maar hij mengt als het ware deze stijl met het expressionisme. In brede toetsen en verfstreken waarbij de kleuren in elkaar overvloeien. Het zijn landschappen die vaak ter plekke werden opgezet om de juiste sfeer te houden. Het licht en het persoonlijke kleurgebruik kenmerken het werk van Jos Leurs. Exposities in Nederland en Frankrijk.

Jos Leurs Pays-Bas, en grand amoureux de la nature, avait un penchant pour les paysages. Au départ, les paysages brabançons, et lors d'un séjour en France, également les paysages français. Mais d'autres sujets l'inspirent également. En tant que coloriste, il peut les dépeindre de manière convaincante. Son utilisation de la couleur rappelle celle des impressionnistes. Mais il mélange ce style avec l'expressionnisme, pour ainsi dire. Dans les grandes lignes et les coups de pinceau, les couleurs se fondent les unes dans les autres. Ce sont des paysages qui ont souvent été mis en place sur place pour maintenir la bonne atmosphère. La lumière et l'utilisation personnelle de la couleur caractérisent l'œuvre de Jos Leurs. Expositions aux Pays-Bas et en France.

Scroll naar boven